Courgetti carbonara

Delizioso, ofwel heerlijk in het Italiaans: pasta carbonara! Een snelle en heerlijk romige maaltijd met doorgaans weinig of geen groentes en véél koolhydraten. Dat moet toch anders kunnen dacht ik. En zo ontstond de koolhydraatarme groentevariant: courgetti carbonara!

Wat dan?

Ingrediënten (voor 5 personen):

  • 2 courgettes
  • 250 milliliter verse (biologische) slagroom
  • 4 eieren
  • 150 gram Grano Padano kaas
  • 250 gram (biologische) spekreepjes
  • 6 takken peterselie
  • 4 tenen knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Hoe dan?

Snijd de courgettes met een spiraalsnijder (verwijder af en toe de natte middenstukken van de courgette om te voorkomen dat de courgetti papperig wordt, de buitenkant van de courgette is het meest geschikt voor het maken van courgetti).

Rasp de kaas. Bak de spekreepjes in een koekenpan (zonder olie of boter) goudbruin. Laat ze uitlekken zodra ze goudbruin zijn en zet ze nog even terug op laag vuur. Bak de versgeperste knoflook zo’n 20 seconden mee.

Meng in een kom de eieren met de slagroom en voeg peper en zout naar smaak toe. Bak de courgetteslingers in een pan met 2 eetlepels olie en voeg na 3 minuten het roommengsel toe. Roer tot het ei licht stolt. Voeg de geraspte kaas toe en wacht tot het geheel is gesmolten. Decoreer met peterselie en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Buon appetito, eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s