DIY: bohemian Duktig speelkeuken!

Soof is dol op alles wat met koken te maken heeft. Logisch misschien ook wel, met haar naam! Een eigen keukentje kan dan ook natuurlijk niet ontbreken. En dat wil ik dan wel een beetje duurzaam en het liefst ook nog creatief. En zo ontstond het idee om de bekende Ikea Duktig speelkeuken om te pimpen tot een ware bohemian Kooksoof!

Via Marktplaats kochten we een tweedehands Duktig keukentje. En dat is niet alleen duurzaam voor het milieu, maar ook voor je portemonnee want het scheelt al snel de helft van de prijs!

Aan de slag

Ik besluit de basis niet te veranderen, dus de witte kastjes en het hout blijft hetzelfde. Enkel het aanrechtblad bewerk ik met houtkleurige folie, te koop bij de bouwmarkt. Dit geeft, vind ik, een warmere look. Alle oorspronkelijk grijze accenten maak ik wit door de matte spuitverf (van de Action) te gebruiken. Het gebruik van een primer is nodig, om te zorgen voor een egaal en dekkend resultaat.

Om de keuken een toffe bohemian look te geven, kies ik ervoor om een achterwand met Portugese tegellook te creëren. Ik neem bij Ikea oude MDF platen mee (dit is restafval dat gratis bij de uitgang op te halen is) en zaag deze op maat. Via AliExpress bestel ik tegelstickers welke ik eerst op maat knip en vervolgens op de achterwand bevestig.

Het eindresultaat

De zilveren handgrepen vervang ik door handgrepen met een ouderwetse look en ik werk het keukentje af door wat accessoires toe te voegen; een hangplantje, cactus en keukengerei!

Soof is enorm blij met haar speelkeuken. Ze speelt er dagelijks mee en dankzij deze DIY past hij ook nog eens perfect in ons interieur. Budgetproof, duurzaam en vooral een supertof cadeau voor een kookgrage dreumes of peuter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s