Courgette-avocadosoep

Een klein applausje voor de avocado! Want wat is dat toch een heerlijke vrucht. En bij toeval ontdekte ik dat avocado dus ook reuze lekker is door de soep. Ik had namelijk geen zuivelspread, kookroom of iets anders in huis om de soep romiger te maken en besloot het daarom eens te proberen met een avocado.

Een succes dus! En daarbij ook nog eens een heel simpel én gezond soepje dat Soof ook regelmatig gulzig weg slurpt.

Wat dan?

Ingrediënten voor 4 personen:

* Ik gebruik low-salt en kaliumvrije groentebouillon zodat Soof ook kan mee eten, maar je kunt natuurlijk ook gewone groentebouillon gebruiken.

Hoe dan?

Snijd de courgettes in plakken en vervolgens in kwarten. Snipper de ui en zet een soeppan op middelmatig vuur met 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en pers of hak ondertussen de knoflookteen. Voeg deze toe samen met de courgetteblokjes. Knoflook kun je beter niet tegelijk met de ui fruiten omdat het dan sneller aanbrandt. Daardoor krijgt knoflook namelijk een bittere smaak.

Roerbak het geheel 2 minuten en maak ondertussen de groentebouillon klaar. Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 10 minuten afgedekt op laag vuur koken. Snijd ondertussen de avocado in grove stukken.

Haal de soep van het vuur, voeg de basilicum en avocado toe en pureer het geheel met een staafmixer tot een romige soep. Vind je de soep wat te dik? Voeg dan extra water toe.

Breng het geheel op smaak met wat extra peper en zout en decoreer eventueel met wat basilicum.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s